Pro-Form Architects

邦泰泊寓

Bontai Boyu

沿街海景高层住宅
A high rise residential building with view of the sea

设计团队:王方戟,伍敬,乐康,李肇颖
Project team: WANG Fangji, WU Jing, LE Kang, LI Zhaoying

业主:浙江邦泰置业有限公司
Client: Zhejiang Bontai Investment Co. Ltd

浙江省舟山市灵秀街232号
Lingxiu St. 232, Zhoushan, Zhejiang

设计时间:2007年
Design Period: 2007

建设时间:2007-2010
Construction period: 2007-2010

项目位于舟山沈家门地区新填海而成的一片城区中。基地周围主要由以6层住宅楼组成的大型住宅区以及少量高层公共建筑组成。该项目是一个立面提升项目,我们需要在不改变结构空间格局的前提下,对建筑立面进行重新设计。设计在可行的范围内对建筑平面进行了微调。并结合建筑不同面的不同条件对它们进行了设计。建筑北立面以体量对比的手法使建筑的比例更加修长,建筑另外几个立面则以住宅建筑特有的形式条件为基础进行了造型。

Located in the new reclamation district on the east coast of Shenjiamen, the site is surrounded by residential buildings of 6 floors and a few high-rise public buildings. Our mission is to improve the quality of the existing design without altering the original structure. According to the different condition of each side, we renovate the facade within the limits. The contrast of volumes makes the north elevation slenderer while other elevations are redesigned base on the basic characters of this residential building.

0012 300x300 邦泰泊寓

0033 245x300 邦泰泊寓

0042 200x300 邦泰泊寓

_________________________

| 沪公网安备 | 31010902001866 |