temp architects

课间度假酒店

ANAP Resort

博风设计团队:
王方戟,肖潇,董晓,肖闻达,陈长山,钱晨,袁烨,林婧,林哲涵,蔡慧明,刘雨浓,杨剑飞,杨也
Project Team: WANG Fangji, XIAO Xiao, DONG Xiao, XIAO Wenda, CHEN Changshan, QIAN Chen, YUAN Ye, LIN jin, LIN Zhehan, CAI Huiming, LIU Yunong, YANG Jianfei,  YANG Ye

课间度假酒店管理有限公司参与设计团队:
张亮,李文婷,吴文琳,陈哲,张小溪,李鹏,俞棡
Client Participants: ZHANG Liang, LI Wenting, WU Wenlin, CHEN Zhe, ZHANG Xiaoxi, LI Peng, YU Gang

浙江德清筏头乡
Paitou, Deqing, Zhejiang Prov.

业主:课间度假酒店管理有限公司
Cilent: ANAP Resort Management Co., Ltd.

基地面积:3500平方米
Site Area: 3500㎡

建筑面积:2000平方米
Floor Area: 2000㎡

设计时间:2014-2016
Design Period: 2014-2016

建造时间:2016-2017
Construction Period: 2016-2017

DSC 9611 1 课间度假酒店

模型 1:200
Model 1:200

SDIM0687 课间度假酒店 竹林对面的酒店
the hotel in front of the bamboo forest

frontpage anap 课间度假酒店 客房内景
view from the hotel room

课间酒店位于筏头乡小溪边一块狭长的场地上。建筑约12米高的体量,创造了俯瞰基地南侧广阔而平坦的竹林的机会。建筑的屋顶彼此联系在一起,形成绵延的、不受约束的公共平台。在建筑的底部,餐厅、酒吧、架空空间彼此独立,视线上又相互联系,在狭小的场地上形成丰富而连续的空间体验。连续的户外楼梯,将住客从地面带到屋顶的过程中,也让他们体验了整个场地上各个方向广阔而宜人的乡野景象。

Located in a narrow piece of land by the side of a brook, The roof spaces of ANAP Resort are connected, forming a 12m platform confronting the fantastic view of the vast bamboo forest on the south. The resteaurant, bar and open spaces are seperately placed on the ground floor while connected to each other via the sight at the same time, creating a serie of continous space. The long exterior stiarcase brings the guests to the roof, turning them to the vast and confortable view of the ordinary country scene.

博风建筑 | temp architects

| 沪公网安备 | 31010902001866 |